Categorieën
Mijn Tijdschema

Wijze lessen. Digitale didactiek.

Mitte Schroeven

Van de uitvinding van de eerste teaching machines tot de oprichting van iPadscholen, telkens weer wordt voorspeld dat technologie zal leiden tot een nog betere leerervaring, met een sterk veranderde en zelfs beperkte rol voor de leraar. De snelle ontwikkeling van AI en de toepassing ervan in het onderwijs maken deze kwestie ook vandaag brandend actueel.
In deze sessie schetst een auteur van het boek “Wijze Lessen. Digitale didactiek”, Mitte Schroeven, in vogelvlucht de geschiedenis van (niet) geslaagde EdTech initiatieven en wat we daaruit kunnen leren. Vervolgens bespreekt ze een aantal wetenschappelijke inzichten die de basis vormen voor 12 bouwstenen voor effectieve digitale didactiek. De rol van de leraar staat hierbij centraal. Aan het einde van de sessie beschik je als leraar, schoolleider of andere geïnteresseerde toehoorder over een aantal handvatten om op een onderbouwde wijze na te denken over een ambitieuze én duurzame implementatie van EdTech in de klas.

Medewerker professionalisering
Expertisecentrum Onderwijs en Leren – Thomas More (Vlaanderen)

Mitte Schroeven heeft 16 jaar ervaring als docent Nederlands en Engels in het voortgezet onderwijs. Momenteel verzorgt ze vormingen voor het Expertisecentrum Onderwijs en Leren over digitale didactiek en effectieve leermiddelen.

Ga naar de bovenkant