Categorieën
Mijn Tijdschema

Goed onderwijs is geen toeval!

Linda van Druijten
,
Francis van Haandel

Goed onderwijs is geen toeval!

Het denken en werken vanuit de 3 domeinen (Leren & Ontwikkeling | Data, monitoring & reflectie | Ondersteuning & zorg) geeft focus op het verscherpen van onderwijskwaliteit, opdat alle leraren en leerlingen optimaal tot leren komen.

In deze presentatie krijg je zicht op welke kennis en vaardigheden centraal staan in de drie domeinen en wie waarvoor verantwoordelijk is. Wat is de rol van de schoolleider, de intern begeleider als kwaliteitscoördinator en (expert) leraren? Heldere hiërarchie en daarbij behorend mandaat biedt namelijk ruimte binnen de professionele kwaliteitscultuur.

Hoe zorgen we ervoor dat (persoonlijk) leiderschap in ons onderwijs opnieuw aantrekkelijk wordt, in een systeem waar ‘polderen’ hoogtij viert en hiërarchie uit de mode lijkt? Het is tijd om de poldercultuur uit te dagen en scherper op de wind te varen.

Downloads

Onderwijsadviseur, trainer & spreker
Zelfstandige LeF Onderwijskwaliteit

Linda van Druijten haar kracht, en soms haar naïviteit, is het bespreekbaar maken van dat wat vaak onbesproken blijft ….

Sinds 1997 in het onderwijs werkzaam, waarvan 17 jaar als leidinggevende in met name het speciaal (voortgezet) onderwijs. Nu werkt zij met teams aan het versterken van de professionele kwaliteitscultuur, gericht op rolzuiverheid, onderliggende gedragspatronen en verantwoordelijkheden.
Linda is medeschrijver aan de beroepsstandaard ‘De intern begeleider als kwaliteitscoördinator’.

Onderwijsadviseur, trainer & spreker
zzp’er bij LeF Onderwijskwaliteit

Francis deelt met passie haar kennis vanuit een brede ervaring in het onderwijs.

Zij werkte meer dan 25 jaar als leerkracht, intern begeleider, orthopedagoog en onderwijsbeleidsadviseur in voornamelijk Amsterdam & Arnhem. Daarnaast was zij actief betrokken bij organisaties die zich inzetten voor zwerfjongeren. Nu werkt zij met teams aan het versterken van onderwijskwaliteit van binnenuit op alle lagen van de organisatie.

Als voorzitter van de LBBO voor intern begeleiders & schrijver van de nieuwe beroepsstandaard ‘De intern begeleider als kwaliteitscoördinator‘ zorgt zij, met haar schrijversgroep, voor een belangrijke markering in de rol van de intern begeleider!

Meer researchED Nederland 2024 sessies

Ga naar de bovenkant