Project omschrijving

Hannah Bijlsma

Leraar-onderzoeker, Universiteit Twente / De Cirkel

Evenement

SESSIE

Actieplan voor academische leerkrachten in het PO

De Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB) verbindt en verenigt academische
basisschoolleerkrachten met als doel elkaar te inspireren, wetenschappelijke kennis en werkervaring te delen en om een belangrijke gesprekspartner te zijn voor belanghebbende partijen. De BAB, de VSNU, de PO-Raad, de AVS, de CNV, de AOB en het Netwerk Universitaire Pabo’s hebben gezamenlijk een actieplan ontwikkeld met vijf missies. Deze missies dienen één doel: academische leerkrachten worden zó ingezet, dat hun vaardigheden en kennis optimaal kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van het onderwijs aan leerlingen in de eigen klas, op de school, binnen het bestuur of in de onderwijssector.
In deze workshop worden de missies van het Actieplan academici PO toegelicht en samen meegedacht over hoe we elkaar kunnen versterken.

BIO

Hannah Bijlsma

Als onderzoeker (PhD) aan de Universiteit Twente werk ik samen met collega’s aan een innovatief feedback systeem voor leerkrachten. Daarnaast sta ik voor de klas (groep 3) in Assen. De combinatie van onderzoek en lesgeven geeft een dynamisch en uitdagend leven, waarin ik een grote meerwaarde ervaar van onderzoek doen in combinatie met mijn leraar-zijn. Ik ben mede-oprichter en voorzitter van de Beroepsvereniging Academici Basisonderwijs (BAB). Deze vereniging streeft naar een goede positionering van academische leerkrachten in het basisonderwijs zodat zij kunnen bijdragen aan (evidence-informed) onderwijsverbetering in de klas, op school, binnen het bestuur en sectorbreed.

ARCHIEF

MATERIALEN

Nog geen materialen beschikbaar

Meer researchED direct naar je inbox?

Blijf op de hoogte over onder andere sprekers, workshops, ticket verkoop en nieuwe blog posts.