researchED Veluwse Onderwijsgroep 2022

Het Onderwijscongres

Op donderdag 29 september 2022 organiseert de Veluwse Onderwijsgroep voor de derde keer een onderwijscongres. Dit jaar doen ze dit in samenwerking met researchED Nederland.

Het doel is om met elkaar inspiratie op te doen en nieuwe inzichten te krijgen waarmee de mensen van de Veluwse Onderwijsgroep meteen aan de slag kunnen gaan. Het congres is voor alle leerkrachten van vo en po samen en vindt plaats op De Heemgaard in Apeldoorn.

Op het congres zullen meer dan 25 verschillende sprekers in drie rondes hun inzichten delen. Naast externe sprekers zullen ook medewerkers van de Veluwse Onderwijsgroep op het podium staan. Ze zijn trots op hun innovaties en best practices en vinden het belangrijk om deze te delen. Zo leert men met en van elkaar en maken ze samen meer waarde.

Sessies en sprekers

Sessie
10-14 scholen

FAQ

De aanmeldingen voor Het Onderwijscongres op 29 september op De Heemgaard in Apeldoorn lopen binnen. Maar waarom moet je je aanmelden? En zijn er wel genoeg plekken beschikbaar? Hieronder een antwoord op de meest gestelde vragen:

Jazeker! Voor collega’s is er voldoende plek om het event fysiek bij te wonen. Externen kunnen het congres grotendeels online bijwonen.

Voor velen is het onderwijscongres verplicht, maar dit geldt niet voor iedereen. Het aanmelden helpt ons om inzicht te krijgen in een aantal praktische zaken als catering, stoelen, vervoer, etc. Ook ontvang je voor het congres jouw eigen badge. Deze ontvang je op jouw eigen school. Hoe eerder je jezelf aanmeldt, hoe makkelijker je het ons als organisatie maakt!

Nee, als spreker hoef je jezelf niet als bezoeker aan te melden. Je krijgt als spreker van ons een sprekers-badge en we hebben alle benodigde informatie van alle sprekers al verzameld via de reeds ingevulde sessievoorstelformulieren.

Inschrijven voor sessies is niet nodig. Het is de bedoeling dat bezoekers zich op de dag verdelen over de verschillende sessies.

Onderwijsondersteunend personeel en collega’s van het servicebureau zijn ook van harte welkom! De sessies zijn gericht op het primaire proces: onderwijs geven. Het programma kan daarom minder relevant zijn. Wil je erbij zijn? Overleg dit even met je team/leidinggevende.

Alle 44 sessies die op het programma staan voor 5 oktober hebben hun eigen insteek, wel allemaal binnen de vijf vooraf opgestelde programmalijnen. In het blokkenschema zijn die met gekleurde icoontjes weergegeven. We hebben geprobeerd een mooie balans te vinden tussen onderwijsonderzoek, onderwijspraktijk en opleiden, waarbij die werelden veelal samenkomen in de verschillende sessies. Of je voorafgaand samen met je collega’s een plan maakt van de te volgen sessies, of je op de dag zelf je eigen individuele keuze maakt, dat mag je zelf weten.

We starten direct met het inhoudelijke programma. Er wordt geen lunch aangeboden. Tip: Kom met een volle maag naar het congres!

We sluiten het congres af met een borrel en hapjes! Om 17u start de borrel en we verwachten dat de meesten om 18.30 uur naar huis gaan.

Er zijn niet voldoende parkeerplekken wanneer 1500 collega’s met de auto komen. Kom daarom zoveel mogelijk met de fiets, het OV of ga met een collega carpoolen.

Bij het sportveld van Groen-Wit is een grote parkeerplek afgehuurd, inclusief een pendelbus die je naar het congres brengt. Wil je liever lopen? Dan duurt dit ongeveer een kwartiertje. De parkeerplekken bij De Heemgaard reserveren we voor sprekers.

Downloads

Ronde 1
Naam Sessie titel Downloadlink
Iliass El Hadioui Grip op de minisamenleving
Blanca Wilde López Formatief handelen: van instrument naar ontwerp  
Paul Baan en Maike Douglas-Westland De rol van de leerkracht én de schoolleider in een aantrekkelijke werkomgeving  
Patrick Sins Only wet babies like change – Over succesvol vernieuwen in het onderwijs  
Wenckje Jongstra Leraren als leesbevorderaars
Christa Jansen-Dijk Executieve functies in het onderwijs
Wendy Kers Loopbaandenken en het lot van de introverte leerling
Jill Slinkman en Amse Moesker Agora Apeldoorn
Ronde 2
Naam Sessie titel Downloadlink
Marieke Pillen Hoogspanning! Zicht scheppen op onze identiteit en leiderschapsrollen.
Peter Bom Ontwerpen, implementeren en continu verbeteren van (W&T-)onderwijs
Anne Looijenga en Shirine Bousaid Hoe maken we ons beroep sterker en aantrekkelijker?
Marjan vd Molen Projectonderwijs: wegwijzer van de vernieuwing
Michelle Gemmink en Marjon Fokkens-Bruinsma pubquiz over het versterken van veerkracht in je eigen praktijk
Ronde 3
Naam Sessie titel Downloadlink
Inge de Wolf Professionalisering leraren
Karen Heij Kansengelijkheid en toetsing
Angela de Jong Lerende cultuur en leiderschap in onderwijsorganisaties
Tim van Dulmen Recent wetenschappelijk onderzoek als context
Michelle Gemmink en Marjon Fokkens-Bruinsma pubquiz over het versterken van veerkracht in je eigen praktijk

GEGEVENS

LOCATIE